ARCHITECT STUDIO

This was a studio created in an Architect's home.

The space had a split level. The upper level was darker and the main entrance into the space from the rest of the home. This more intimate upper level space was allocated for a bedroom where the architect could rest. the lower level was light filled and had a triple volume space with light spilling from a side sky light.  

This level was perfect for the placement of the design space. The table acts as a centre piece with a tall bookshelf that spans the full length of the back wall. 

The table also incorporated a custom light table on a mechanical hinge to tilt it more or less for user comfort.

Flanked by steel doors to cover up side spaces creates a sheltered feeling to ensure non interrupted and flowing design time. 

WHAT ?

Architect's Studio

WHERE ?

Centurion, Pretoria, RSA

WHEN ?

2014